A HDMI csatlakozó felszerelése egy kábelre
Szolgáltatás

A HDMI csatlakozó felszerelése egy kábelre

Az audio eszközöknél fontos a tartósság. A szerelhető, fémházas HDMI csatlakozó a megszokottnál jóval masszívabb konstrukcióval rendelkezik, ezért igazán strapabíró. Milyen egyéb előnyei vannak? Amit sokan szeretnek, az a tény, hogy egyszerűen építhető a segítségével egy egyedi hosszúságú kábel.
Ha adottak otthon a megfelelő eszközök és tartozékok, akkor biztosra vehető, hogy akár saját kezűleg is felszerelhető ez a típusú HDMI csatlakozó. De vajon tényleg annyira szimpla a kábel és csatlakozó szerelése? Lehet, hogy elsőre nehéznek tűnik a HDMI csatlakozó rászerelése a vezetékre, de az igazság az, hogy egy kis odafigyeléssel és ügyességgel megoldható az egész.

A szakemberek szerint, némi kézügyességgel és útmutatással még első nekifutásra is elkészíthető egy HDMI kábel, maximum 2 óra alatt. Mire is van szüksége az embernek ahhoz, hogy el tudja végezni a HDMI csatlakozó szerelését? Elengedhetetlen lehet a teszter készülék, a krimpelő fogó és persze a megfelelő útmutató. Minden fontos kiegészítő és persze maga a termék is megvehető a kacsa-audio.hu internetes boltban.
Az útmutatóban lépésről lépésre, magyarul le van írva, hogy hogyan kell a csatlakozót előkészíteni, majd a kábelre tenni. Sőt, az oldalon még videók is találhatók arról, hogy mit, hogyan kell csinálni. Ha pedig nem boldogul az ember az adott termékkel, akkor mindig lehet egy szakembert hívni, aki készséggel áll rendelkezésre.

Az optikai hangkábel jobb, mint a digitális koaxiális vezeték?

Az audio világában gyakran kerülnek összehasonlításra a különféle vezetékek. Legtöbbször az optikai hangkábel a digitális koaxiális vezetékkel kerül összehasonlításra. Miben egyezik és különbözik a kettő? Nos, az optikai hangkábel egyik fő adottsága, hogy nem fémvezetővel, hanem optikai úton, fény alapú jel továbbításával közvetíti az információt.
Nagyobb hosszúság esetén a kábelt nem befolyásolják a rádiófrekvenciás és elektromágneses zavarok úgy, mint a fémvezetőt tartalmazó koaxiális kábelt. Ezért is érdemes a legtöbb esetben az optikai hangkábel mellett dönteni, hiszen megbízható módon továbbítja az adatokat.